Foto: Trevæld Spejdercenter
14-05-2018
Kampen mellem guder, jætter og mennesker var det bærende tema på årets Kristi himmelfartslejr på Trevældcentret. Læs, hvordan spejderne afværgede ragnarok og se billederne her.

Af Ole Winther Skovsgaard

Over 500 spejdere var en stor årsag til at Ragnarok ikke blev til noget.

En rigtig god lejr med masser af guddommelige spejderaktiviteter er vel overstået. I løbet af de fire dage i Kristi himmelfartsweekenden blev spejdere fra både nær og fjern trænet til at undgå Ragnarok. Der var spejdere i alle aldre og fra forskellige korps med på lejren.

Aktiviteterne var spredt over en masse forskellige mindre løb, som alle var bundet sammen af temaet Ragnarok - Rygsække og Røgsøjler.

Besøg af vikinger

Spejderne fik en masse kompetencer og nordisk mytologisk viden til at stoppe eller undgå balladen omkring Ragnarok. De fik også lært, at Loke ikke nødvendigvis er til at stole på, og hvor vigtigt det er, at man fortæller sandheden omkring sine bedrifter. Guden Thor, som med sin hammer sendte lyn og torden udover lejrpladserne.

Lejren bød på mange interessante besøg af både vikinger, fenrisulven, en stor del af de nordiske guder, forskellige jætter og gåture på bifrost, som hænger oppe i de rygende skyer.

Samarbejde, kreativitet, udholdenhed og personlig udvikling har været nogle af grundstenene i årets lejr. Udover et godt vejr i løbet af dagene, så fik de store lejrbål folk til at trække på smilebåndet. Disse lejrbål var også holdt i temaet. Men med en blanding af gamle og nye idéer så var scenen sat til et par rigtigt gode shows. Størstedelen af disse lejrbål blev for første gang live-streamet fra centrets Facebook-side, så forældre og spejdere, der ikke kunne være med, alligevel kunne se med hjemme fra sofaen.

Festmiddag med grubesteg

Da den regionale TV-station fik nys om dette projekt, var de ikke i tvivl om, at dette var lige til et godt indslag. Så fredag blev der hele dagen filmet på lejrpladserne og aktivitetsområderne. Til stor morskab fra de deltagende spejdere. Blandet med et par indslag fra dagen, blev der fredag aften sendt en halv times live TV fra lejrpladserne.

Indslaget kan i øvrigt ses her.

Lørdag aften blev alle deltagerne inviteret til en festmiddag bestående af grubesteg, flødekartofler og salat. Det virkede til at denne guddommelige menu havde en god effekt på deltagerne. Der var i hvert fald en meget høj stemning til afslutningslejrbålet.

Alle aktiviteterne, temaet, maden og lejrbålsunderholdningen er blevet planlagt og udført af ca. 40 frivillige spejdere, som alle har haft en mindst lige så god lejr som deltagerne. Det er i øvrigt muligt at se flere massevis af billeder fra arrangementet på www.facebook.com/trevaeld.

 

 

Få din historie på Spejdernet.dk

Spejdernet.dk fortæller historier til og om KFUM-Spejdere. Har du en god historie fra gruppen, en stor lejr eller dit projekt, kan du skrive til nyheder@kfumspejderne.dk.

Du kan også låne KFUM-Spejdernes instagram. Læs mere her.