Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen
09-01-2018
Mange forældre vil gerne hjælpe i spejdergruppen, men det kan være svært at træde ind til et spejdermøde, når man ikke er fortrolig med opstartsceremonien eller kan binde råbåndsknob. Læs her, hvordan I alligevel får hjælp fra forældrene

Sådan kan gruppen aktivere flere forældre

Flere grupper oplever af og til, at forældre gerne vil hjælpe til. Men samtidig er de i tvivl om, de har noget bidrage med, når de ikke kan binde knob, pionere eller sige ulveloven udenad.

Hele Danmarks Familieklub er et projekt, hvor det ikke er nødvendigt at kunne binde et knob, derimod er fokus på samvær og fællesskab. Familieklubberne ligner det almindelige spejdermøde i strukturen, men indholdet på møderne adskiller sig ved at være let tilgængelige aktiviteter for alle.

Derfor giver familieklubben mulighed for at invitere forældre og deres ressourcer til at være med.

Det er muligt at invitere forældrene til at opstarte en Familieklub sammen med en eller flere fra spejdergruppen. Og har man lyst, er der en opgave til alle som fx økonomistyring, planlægning og facilitering. Læs mere om, hvordan I kan være med her.

Hvad er Hele Danmarks Familieklub?

Hele Danmarks Familieklub er et projektsamarbejde mellem KFUM's Sociale arbejde, FDF og KFUM-Spejderne. Projektet handler om at skabe et måltid- og aktivitetsfællesskab, hvor cirka ni familier med forskellig baggrund mødes om at være sammen og bruge tid med hinanden.

Familieklubberne skal drives af lokale kræfter i samarbejde med lokale samarbejdspartnere. Her er der mulighed for at bringe forældrene i spil. Alle klubber modtager et koncept- og aktivitetsmateriale, som kan bruges ude i klubberne.

Læs mere på spejdernet.dk/familieklub