Foto: Kirstine Mose Schade
28-11-2018
Hovedbestyrelsen har holdt møde på Houens Odde Spejdercenter i forbindelse med korpsweekenden 16. til 18. november. Læs her, hvad de har talt om.

Orientering fra hovedbestyrelsen november 2018

Af Katrine Thørring Baastrup, hovedbestyrelsesmedlem

Den 16. - 18. november mødtes hovedbestyrelsen endnu engang på Houens Odde med en masse spændende ting på programmet.

Fredag var der tid til en lille ryste-sammen-tur, mens lørdag bestod af ordinært møde samt TOP-møde med styregrupper og distriktscheferne. Søndag blev også brugt til ordinært møde. Her kan du læse lidt mere om, hvad der var på hovedbestyrelsens bord i denne omgang.

Den nye korpskasserer er fundet

Siden landsmødet tilbage i september har posten som korpskasserer være ubemandet. Det er vi nu glade for at kunne meddele, ikke længere er tilfældet. Hovedbestyrelsen har valgt at indsupplere Niels Pathuel Larsen som korpskasserer i denne landsmødeperiode. Niels kommer fra Hafnia Distrikt og har tidligere været gruppeleder i Hyltebjerg Gruppe.

Årets sidste topmøde

Der var travlt og en smule trangt i spisehuset på Gilwell, da 20 distriktschefer havde taget turen til Houens Odde Spejdercenter lørdag på korpsweekenden i november for at deltage i årets sidste topmøde med styregrupper og hovedbestyrelsen - men humøret og stemningen var høj.

På dagsordenen var der blandt andet tilbagemeldinger fra landsmødet, samværsregler i gruppen, udarbejdelse af lederbrevet, som blev vedtaget på landsmødet i september, og en snak om hvordan distrikterne kan være med til at udleve vores strategi.

Perlerne er officielt overdraget

Efter landsmødet, hvor nu tidligere formand for styregruppen for uddannelse samt uddannelsesleder Daniel Nakskov blev valgt ind i hovedbestyrelsen, er begge poster blevet overdraget til Elisabeth Buhl Sørensen. På den forgangne korpsweekend kunne Daniel officielt overdrage de fire perler, som uddannelseslederen ved KFUM-Spejderne bærer, til Elisabeth foran hovedbestyrelse, styregrupper og distrikschefterne til TOP-mødet.

Vi sætter skarpere fokus på kristendommen

En anden rolle, som skulle udfyldes efter landsmødet, var den nye forkyndelsesleder, som skal stå i spidsen for arbejdet med fordybelse og forkyndelse. I hovedbestyrelsen har vi valgt at udpege Mette Lundegaard fra Rækker Mølle Gruppe.

Mette har været del af K-patruljen, der blev nedsat efter landsmødet i 2016, for at sætte fokus på KFUM-Spejdernes arbejde med korpsets kristne profil og værdier.

Herudover bød dagsordenen på drøftelser om budgettet for 2019, hovedbestyrelsens synlighed på sociale medier, en snak om landsmøde 2020 og en status på samarbejdet med Semerkand Ungdom.

På vegne af hovedbestyrelsen
Katrine Thørring Bastrup

Referat fra hovedbestyrelsesmødet

Referatet er på vej på projektportalen, når det er endeligt godkendt.

Find projektportalen her