Foto: Steen Larsen
Steen Larsen
24-01-2019
Hovedbestyrelsen har holdt møde på Houens Odde Spejdercenter i forbindelse med korpsweekenden 18. til 20. januar. Læs her, hvad de har talt om.

Orientering fra Hovedbestyrelsen januar 2019

Af Tobias Simonsen, hovedbestyrelsesmedlem

Den 18. - 20. januar mødtes hovedbestyrelsen under Korpsweekenden på Houens Odde. Weekenden var fuld af liv i Gilwellhytterne, hvor der samtidigt med hovedbestyrelsesmødet blev afholdt Fordybelseskonference, workshop om nyt Spejderliv og holdt møder for projektgrupper og styregrupper.

Hovedbestyrelsen nedsætter nyt team

Hovedbestyrelsen har nu endeligt organiseret sig, hvilket betyder at Hovedbestyrelsen arbejde i fire teams. Her er der fokus på vores fælles strategi i Strategiteamet, økonomi og drift i Forretningsudvalg, koordination mellem de 6 styregrupper i Styregruppeteamet, og nu også et Relationsteam som fokuserer på hvordan vi skaber endnu bedre relationer i organisationen.

DM i Spejder er klar til at udfordre i 2020

Under Hovedbestyrelsesmødet, var projektgruppen bag DM i Spejder på besøg. Her blev Hovedbestyrelsen inspireret med alle projektgruppens seje tanker, som i 2020 kommer til at gavne endnu flere spejdere. Alle kan være med under kvalifikationen på et lokalt spejdercenter og hvis man går videre, er der en stor finale på Houens Odde Spejdercenter. Projektgruppen bag DM i Spejder starter i løbet af 2019 med at fortælle om arrangementet rundt omkring i spejder-Danmark og på spejdernet. Hold øjne og øre åbne – vi håber I alle får en fantastisk oplevelse med DM i Spejder i 2020.

Ses vi på Landstræf 27.-29. september 2019 på Gram Slot?

I september sidste år, var vi samlet til Landsmøde på Gram Slot. Stemningen var magisk, og vores fælles strategi blev diskuteret på livet løs. Nu er det tid til at vi samles på Gram Slot igen – denne gang til Landstræf fra 27.-29. september. Her skal vi sammen gøre strategien, så kig forbi og tag hele lederflokken med til en weekend med begejstring og fede aktiviteter.

Opmærksomhed på samværsregler – og de andre bestemmelser

På Hovedbestyrelsesmødet blev vores bestemmelse om samværsregler revideret. Det er enormt vigtigt, at alle har et trygt rum til at udvikle sig hos KFUM-Spejderne i Danmark. Derfor skal alle grupper nu krydse af i medlemsopgørelsen, at gruppen har samværsregler, samt datoen for hvornår gruppens samværsregler sidst blev revideret.

Bestemmelser er en form for tillæg til KFUM-Spejdernes love og regler. Du finder dem alle på Spejdernet (https://spejdernet.dk/vaerktoejer/love-regler/bestemmelser/). 

Lisbet Lentz fik overrakt Tunesiens Scouting Merit Award

Under Hovedbestyrelsesmødet, havde vi den store glæde at af byde velkommen til formanden for Tunesiens spejderbevægelse, Wahid Labidi, som var i Danmark for at overrække Tunesiens Scouting Merit Award til Lisbet Lentz, for hendes engagement i partnerskabet med de tunesiske spejdere. Du kan læse mere om overrækkelsen i en selvstændig artikel her i nyhedsbrevet. Fra Hovedbestyrelsen skal der lyde en stor tak til Lisbet og alle de andre, som igennem årene har bidraget til partnerskabet med den tunesiske spejderbevægelse.

På vegne af hovedbestyrelsen
Tobias Simonsen

Referater fra hovedbestyrelsens møder

Referater fra hovedbestyrelsens møder er åbne og frit tilgængelige via Projektportalen.