10-01-2019
Et stort tak for indsatsen rundt om lokalt og i HB. Sådan lyder det i årets nytårshilsen fra formand Peter Stubkjær og næstformand Stine Kirk. De kommer også med et bud på hvilke begivenheder, de særligt ser frem til i 2019.

Nytårshilsen fra formandskabet

youtube video with id -V-kLAeoXfc

Kalenderen viser 2019 og formand for KFUM-spejderne Peter Stubkjær og næstformand Stine Kirk, i daglig tale formandsskabet, har lavet en videohilsen i den anledning. Her gør de, traditionen tro, status over det forgange år og ser frem mod det nye.

En af de ting, som kommer til at præge 2019 er åbningen af Ungdomsøen. I den anledning håber Peter Stubkjær, at mange vil finde vej til øen, når åbningen er en realitet.

”Det er en stor satsning for alle spejderne i Danmark og vi glæder os rigtig meget til at se unge løfte i flok om temaer som ledelse, demokrati og bæredygtighed. Vi glæder os til at se dig på Ungdomsøen,” lyder opfordringen fra formanden.

Spejdergruppen som lokalt kraftcenter

Næstformand Stine Kirk kigger tilbage på landsmødet i september 2018.

”Jeg synes, at det var et fantastisk landsmøde, jeg var vidne til på Gram Slot i september. Der var intense debatter, fællesskab og valg til hovedbestyrelsen. Alt sammen bidrog til en fed stemning, hvor vi sammen fik sat gang i det næste fokuspunkt i strategien, nemlig lokale kraftcentre”.

Stine Kirk besøger i videoen desuden Snejbjerg Gruppe, der har gjort sig bemærket som netop et lokalt kraftcenter. Efter at deres hytte brændte ned i 2014, er de lykkedes med at skaffe en ny hytte samt få startet en meget succesrig bæverenhed op igen. Hele 73 nysgerrige børn mødte op til det første møde og i dag har gruppen to bæverenheder og venteliste.

Tak for indsatsen

Fra både Peter Stubkjær og Stine Kirk lyder der desuden en stor tak til alle aktive lokalt rundt om i landet samt medlemmerne af hovedbestyrelsen.

”Peter og jeg vil gerne sige tak for jeres indsats for at gøre spejderarbejdet til noget helt særligt i 2018. Tak til de frivillige ledere, der hverdag knokler i det ganske spejderland. Tak til bestyrelsesmedlemmer, som også gør en ufattelig stor indsats, for at vi kan skabe god rammer om spejderarbejdet. Vi glæder os til endnu mere spejderarbejde i 2019, hvor vi sammen skal rykke verden med vilje,” lyder det afsluttende fra Stine Kirk på vegne af formandskabet.