01-05-2017
KFUM-Spejderne har ansat fire nye GEÅ-spejdere til 2017/2018. Sig pænt goddag til Iben, Ea, Anna og Christian. Du kan møde dem her.

Mød Iben, Ea, Anna og Christian. De er de fire nye GEÅ-spejdere hos KFUM-Spejderne i året 2017/2018.

Iben og Ea begynder som GEÅ-udvikling og projekt på Spejdercenter CPH til august. Anna og Christian som henholdsvis GEÅ-udvikling og GEÅ-outdoor på Houens Odde Spejdercenter ligeledes til august.

Lær dem lidt bedre at kende her

Christian Solgaard, 19 år. GEÅ-Outdoor

Christian.jpg

Mit navn er Christian Solgaard. Jeg har været spejder i Frederikssund Fjordbyens Sønner i godt og vel 13 år. Derudover har jeg været en del af Næsbycenterets frivillige centerstab Næsfolket i cirka 3 år. Så har jeg også deltaget på stort set hele rækken af KFUM-Spejdernes kurser; fra Roland 1 til ULK, samt deltaget på en lang række forskellige spejderløb i DDS's adventurespejd liga.

De sidste 3 år har jeg tilbragt på Frederikssund STX på en bioteknologisk linje med Fysik som sidefag, så nu brænder jeg efter at komme ud og lave noget andet.

Jeg har valgt at søge som GEÅ-Outdoor, fordi jeg så muligheden for at kunne bruge et helt år på noget, jeg virkeligt brænder for. Samt at jeg som GEÅ-spejder kan opbygge et netværk og erfaringer, som jeg kan bruge i mit videre arbejde inden for KFUM-Spejderne.

Iben Weigand Zethsen, 18 år. GEÅ-projekt og udvikling

Iben.jpg

Mit navn er Iben, og jeg er 18 år. Jeg er helt klar til at komme i gang med mit GEÅ år. Jeg glæder mig til nye spejderudfordinger, og håber på at kunne være med til at lave nogle skønne projekter. Jeg glæder mig også rigtig meget til at arbejde sammen med tre rigtig søde mennesker.

Lige nu er jeg i gang med det sidste eksamensræs på i 3.G på HTX Sukkertoppen, hvor jeg har Teknologi og Design som studieretning.

Jeg kommer fra en spejderfamilie og ville normalt sige, at jeg har været spejder, fra jeg blev født, men officielt har jeg være indmeldt i 12 år i Lundehus Gruppe. Jeg har i mange år deltaget aktivt på forskellige lejre og kurser, og er de sidste par år kommet i gang med selv at være med til hele det store spændende planlægnings- og afholdelsesarbejde.

Jeg var med til at planlægge Camp Korinth i tre år. En sommercamp, der afholdes på Korinth Efterskole. Sidste forår blev jeg medlem af Næsfolket, og var i efteråret med i MUST-staben.

Ea Forchhammer, 18 år. GEÅ-projekt og udvikling

Ea.jpg

Jeg hedder Ea, er 18 år og har været DDS-spejder i 13 år. Jeg har gået på Korinth Efterskole – Spejderskolen i skoleåret 13/14. Her blev jeg for første gang rigtigt blev introduceret til ligheder og forskelle mellem DDS og KFUM-Spejderne.

Efterskolen gjorde min spejderverden meget større, og jeg fik interesse for det internationale spejderfællesskab. Derfor har jeg både været på Youth Empowerment Study Session (YESS) 2015 i Rumænien og Agora 2017 i Holland.

I øjeblikket sidder jeg i arbejdsgruppen Unge Leder Unge (ULU) og bliver til sommer færdig med mit 3. år på STX på bioteknologilinjen.

Jeg er virkelig glad for, som DDS'er at have fået muligheden for at få en masse erfaringer fra KFUM-Spejderne og derved i fremtiden være i stand til at bidrage med de kompetencer, jeg har udviklet hos begge korps.

Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne bruge det næste års tid på at give mig 100 % til det, jeg brænder for, og være med til at styrke tværkorpsligt samarbejde. Det fede ved at være blevet valgt som GEÅ-spejder er, at jeg i høj grad selv kan være med til at forme mit år på Spejdercenter CPH.

Anna Hillerup, 18 år. GEÅ-aktivitet og udvikling

Anna.jpg

Mit navn er Anna, og jeg er 18 år gammel. Som GEÅ-spejder glæder jeg mig til at lære en masse nye mennesker at kende, til at udvikle mig selv og ikke mindst til alle de oplevelser, der følger med.

Jeg har gået på H.C. Ørsted Gymnasiet  i Lyngby i 1. og 2.g og drømmer om at blive guldsmed engang.

Jeg har været spejder i 8 år til juni i 1. Lyngby-Lundtofte gruppe, og har været leder i samme gruppe i et års tid.

Jeg har været på tre ungdomsleder kurser: Roland I, Roland II og Diamant. I 2014/2015 gik jeg på Korinth Efterskole - Spejderskolen, og har været Næsfolk på Næsbycenteret i 3 år. Ud over spejder har jeg været gymnast hele mit liv og træner/hjælpetræner i 7 år.

Hvad er Giv et år-spejder?

GEA___Giv_et_a__r_spejder_logo.png

 

KFUM-Spejderne giver hvert år fire særligt engagerede spejdere mulighed for at arbejde fuldtid som spejder. De fire stillinger fordeler sig på to stillinger på Houens Odde Spejdercenter og to på Spejdercenter CPH.

På Houens Odde ansættes en GEÅ-outdoor og en GEÅ-udvikling. I København ansættes normalt en GEÅ-kommunikation og en GEÅ-udvikling.

Du kan læse mere om stillingerne som GEÅ-Spejder her

Fælles for alle fire stillinger er, at man som GEÅ-spejder arbejder med projekter, som bidrager til at udvikle KFUM-Spejderne.

GEÅ-spejdere bor enten på Houens Odde eller Spejdercenter CPH og får lommepenge og kost og logi.