Foto: Frederik Kehlet
21-06-2019
Programmet til Landstræf 2019 er klar. Du kan glæde dig til en weekend fuld af inspiration, hyggelige timer med andre ledere og sjove aktiviteter. Se programmet her.

Landstræf 2019: Programmet er klar

Landstræf er stedet, hvor vi mødes midt i mellem to Landsmøder. Der vil bliver arbejdet videre med mange af de emner og beslutninger, der blev taget på Landsmødet i 2018. Nogle af beslutningerne og ideerne fra Landsmødet vil blive afprøvet, så alle kan få ny inspiration med hjem.

Udover at arbejde med emner og beslutninger fra Landsmødet, er Landstræf også en lederfest for alle medlemmer af KFUM-Spejderne, der er over 15 år. Der vil være rig mulighed for at hygge og have det sjovt sammen samtidig med, at der opstår nye venskaber mellem deltagerne.

Program

Landstræf 2019 finder sted den 27. – 29. september på Gram Slot. Dørene bliver åbnet klokken 18.00 og der vil være en officiel velkomst til Landstræf klokken 20.00.

Det første store arrangement er et adventure event, der er planlagt af spejderne i ”KROPT”. Det bliver et kæmpe spejderløb, som alle deltagere på Landstræf har mulighed for at tage del i på samtid.

Du kan se hele programmet her

Landstræfprogrammet er opdelt i 3 spejderfaglige moduler

  • Inspirations Torv
  • Korpsets fremtid - Lørdag eftermiddag
  • Aktivitetsmærke - Søndag formiddag

Inspirationens Torv

Inspirations torvet finder sted lørdag eftermiddag, og du vil have mulighed for at deltage på workshops og besøge infostande med forskellige temaer og emner. På Inspirations torvet vil der både være eksterne og interne præsentationer, workshops og debatfora.

Der vil blandt andet være inspiration og ideer til Lokalt kraftcentre, drøftelse af FN’s Verdensmål, ungdom og voksenkurser og Spejderhjælpen.

Det vil også være muligt at møde og stifte bekendtskab med nogle af KFUM-Spejdernes projekter og samarbejdspartnere, såsom Hele Danmarks Familieklub, Håb til handling, Future Leaders og Dansk Ungdoms Fællesråd. Derudover kommer der repræsentanter der repræsentanter fra de danske spejdercentre.

Korpsets fremtid

Lørdag eftermiddag vil du også have mulighed for at møde korpsets styregrupper. De vil fortælle om, hvilke emner de arbejder med, og hvordan du kan bidrage til deres arbejde. Der vil være forskellige workshops, der hver især giver dig viden og korpsets arbejde, og hvordan de beslutninger, der bliver taget på landsmødet bliver til virkelighed.

Udover at møde styregrupperne vil du også kunne møde arbejdsgruppen bag samarbejdet med spejderne i Tunesien og paraplyorganisationen Spejderne.

Der vil desuden være et tilbud til unge mellem 15 og 25 år. Der vil blive afholdt en workshop, som har til formål at introducere de unge spejdere til korpsets arbejde og metoder, så man er bedre forberedt til Landsmødet i 2020.

Aktivitetsmærke

Når du tager hjem fra Landstræf, er du blevet ”Ridder af Gram Slot”

Efter at have været på aktivitet, vil du og din gruppe tage hjem med en masse ideer og værktøjer, der gør jer rustet til at lave jeres eget aktivitetsmærke. I kan tilpasse ideerne og jeres eget aktivitetsmærke, så det passer til jeres lokalområde og kan blive brugt af jeres egne spejdere såvel som besøgende. Det kan være: Bliv ridder af Koldinghus, ”Spejderby”, ”Spejdersøen”, Runde Tårn og så videre.

Udviklingen sker i samarbejde med Paletten

K-forsamlingshuset

Vi gentager succesen fra 2017 så der igen i år vil et K-forsamlingshus, hvor der vil foregå en masse forskelligt, der har med vores K at gøre. Der vil være værksteds-moduler, hvor der bliver arbejdet kreativt med andagter og med min egen fortælling om mit og korpsets kristne ståsted. Der vil være foredrag, debatter og musik med omdrejningspunkt om vores kristne tro.

Det er også vores drøm at gudstjenesten først skabes og planlægges på selve Landstræf med deltagerne som aktører.

Socialt og hygge

Nu skal det jo ikke være Spejderfagligt alt sammen, så derfor har vi også arrangeret mulighed for ølsmagninger - blandt andet med øl, der har sin rod fra Baden-Powell’s tid. Vi får besøg af en øl-sagkyndig der vil fortælle, præsentere og udskænke smagsprøver. Invitation med bindende tilmelding udsendes senere.

Lørdag aften vil der blive en stor overraskelse med gæster udefra, der vil underholde og involvere os alle i et livsbekræftende show med gejst, glæde og smittende energi. Der er lagt op til Feel-Good stemning, der vil noget.

Tilmeld dig her

Hvis du vil sikre dig en plads til et af årets mest spændende, inspirerende og hyggelige arrangement, kan du allerede nu tilmelde dig her.