Foto: Frederik Dahl Kehlet
07-11-2018
Efter et stort ønske og forarbejde fra Fotopatruljens side, indgik KFUM-Spejderne i foråret en aftale med norske Imageshop om foreløbig to års brug af fotodatabasen Imageshop.

Siden er vores egen version af databasen blevet oprettet, testet og tilrettet. Og nu har et hold ihærdige frivillige uploadet +4.000 fotos med individuelle tags og markeringer, så vi nu har en søgbar fotodatabase.

Imageshop er derfor en stor forbedring – dels for fotograferne, som forventeligt vil opleve at der bliver brugt langt flere forskellig fotos, ganske enkelt fordi det er nemmere at finde frem til dem samt for de medarbejdere, som skal finde fotos til hjemmeside, tryksager, magasiner m.v.

Tre profiler og tre størrelser

Fotodatabasen er åben for alle på det niveau, der hedder download. Det betyder, at alle kan downloade fotos, som kan bruges til f.eks. presseomtale eller invitationer, så længe fotografen krediteres. Download kan ske i tre forskellige størrelser: Udskriftvenlig, til web og original. 

Derudover kan man blive oprettet som fotograf, så man også selv kan oploade fotos. Dette kræver en henvendelse til redaktøren for Fotopatruljen på foto@kfumspejderne.dk
Når fotograferne har oploadet deres fotos, kræver det en godkendelse af det enkelte billede fra fotoredaktøren, før end billedet publiceres.

Endelig er der det brugerniveau, som fotopatruljens redaktør samt kommunikation har: Nemlig rettigheder til at tildele rettigheder til fotografer samt godkende fotos.

Fotodatabasen Imageshop kan ses på linket www.spejdernet.dk/foto

Vil du være med?

Hvis du også gerne vil bidrage med fotos til redaktionerne og kommunikationen fra korpskontoret, så læs mere om, hvordan du bliver medlem af Fotopatruljen her