11-04-2019
Næsten alene. Efter ugers arbejde med juniormærket Styrk Patruljen var juniorerne fra Kaløvig Gruppe klar til at tage på tur, som de selv planlagde og tog ansvar for. Læs om turen her.

Juniorspejderne fra Kaløvig Gruppe tog alene på tur

To spejdermøder og så var juniorerne hos Kaløvig Gruppe klar til at tage af sted på weekendtur. Det er der ikke noget usædvanligt i, hvis juniorerne altså ikke var alene af sted. Næsten.

Juniorerne havde selv planlagt turen, lagt program og købt ind til weekenden. Det kan virke uoverskueligt, men spejderne var godt klædt på.

Før turen havde de tre juniorpatruljerne arbejdet med mærket Styrk Patruljen. Mærket lærer spejderne om samarbejde og styrken ved at arbejde sammen i en patrulje. Det arbejde kulminerede med en weekendtur.

Nicolaj Mathiesen er leder for juniorerne i Kaløvig Gruppe. Han understreger, at programmerne måske ikke blev fulgt helt, og at der var huller i programmet. Alligevel var turen en succes.

- Jeg tænker, at det handler lige så meget om at være på eventyr uden, at de voksne bestemmer. Det giver en anden oplevelse, at man selv skal skabe aktivitet og bruge den frihed, det er at sige: 'nej, de næste to timer vil vi bare sidde og sætte ild til pinde i bålet og nyde, at vi har en hel weekend, hvor de voksne ikke bestemmer, og hvor vi har en hel skov at gå på eventyr i'.

Lederne var også på tur

Spejderne var ikke helt alene på tur, men lederne blandede sig ikke i programmet og aktiviteterne. I stedet for var de af sted som lederpatrulje og havde planlagt deres eget program.

- Lederne byggede et læhegn og fik ryddet op. Så var vi også afsted som lederpatrulje, så der blev lavet lækker aftensmad og morgenmad. Det var væsentligt mindre hektisk, siger Nicolaj Mathiasen.Har du også en god historie fra din gruppe? Send et tip til kommunikation@kfumspejderne.dk gerne med billeder eller send din historie ind via Indsend-funktionen på spejdernet.dk.