Foto: Anders Brandt-Jacobsen
07-09-2017
I temaet Bliv flere spejdere tager vi i denne uge hul på emnet kvalitet i spejderarbejdet. Bliv klogere på, hvorfor et fast program giver overskud eller hvordan du inddrager lokalområdets muligheder til at skabe endnu mere kvalitet i spejderarbejdet.

Hvordan får gruppen kvalitet i spejderarbejdet?

Kvalitet i spejderarbejdet er mange ting. Det handler om, hvordan programmet bliver tiptop og hvordan rammerne udnyttes, så de bedste muligheder opstår for gruppen og spejderne.

Her får du en præsentation til emnet Kvalitet i spejderarbejdet og kan selv dykke ned i flere artikler på temasiden Bliv flere spejdere.

Kvalitet i spejderarbejdet

Christian Bloch Hansen har kigget nærmere på, hvorfor nogle grupper vokser og andre falder. Det er blevet en filmen Glade ledere bliver. Filmen ligger på nettet, og det bør din gruppe også gøre. I artiklen Succes på nettet får du gode tips til, hvad du skal fokusere på, når gruppen rykker ind på tre gange w.

Trænger du lidt lyd i ørene, så lyt til podcasten Hvad holder liv i en ildsjæl. Svaret giver Helle og Anders, som begge har været spejdere i mange år. Du kan høre med her eller finde podcasten i app'en Soundcloud til Android og i iTunes til iOS. Og du kan passe tage den med, når ud udforsker dit lokalområde for at få inspiration til, hvordan I kommer ud af spejderhytten.

Hos Spejderne i Sydhavnen har de ingen spejderhytte. I stedet bruger de mange af de muligheder, som lokalområdet tilbyder. Se videoen i artiklen Ud af spejderhytten.

Temaet indeholder flere artikler. Læs om, hvordan det faste program giver overskud, lyt til historien om det planlagte farvel og se videoen om, hvordan du får god hjælp til spejdertraditioner i gruppen.

En del af projektet Bliv flere spejdere

Alle historierne er den del projektet Bliv flere spejdere, som deler de gode erfaringer fra nystart af to spejdergrupper i København og vækst i andre grupper. Og der er masser af nyttig viden for både nye og gamle grupper. 

Projektet fortæller historierne som artikler, podcasts og videoer, og du kan blive klogere inden for de syv emner: Forældre, Økonomi, Nystart, Nye Medlemmer, Synlighed, Kvalitet i Spejderarbejdet og Førstehåndsindtryk.

Et par gange om måneden dykker vi på Spejdernet.dk ned i et emne og udfolder det for dig.

 

 

Bliv flere spejdere

I universet Bliv flere spejdere finder du inspiration til, hvordan din gruppe kan arbejde med vækst gennem gode erfaringer fra andre grupper.