Undersøg reglerne for bål og afbrænding i dit område, inden du tænder ild i den knastørre natur. Billedet her er fra sidste år. Foto: Johny Kristensen
08-06-2018
Solen brager over Danmark, hvor jorden flere steder er så tør, at myndighederne har udstedt afbrændingsforbud. Det gælder også for spejdere, når vi tænder bål. Bliv klogere her.

Forbud mod bål: Tørke giver lokale afbrændingsforbud

I uger har forårs- og sommervejret vist sig fra sin absolut pæne side. Allerede før sommeren officielt satte ind 1. juni, havde Danmark haft flere sommerdage end hele sidste år. Det gode vejr er dog ikke uden problemer.

Flere steder i landet er jorden så tør, at der er reel risiko for naturbrænde. Derfor er der i flere kommuner afbrændingsforbud. Det gælder blandt andet hele Fyn, flere kommuner i Jylland og på Nordsjælland. I alt er 35 kommuner omfattet af forbuddet. Se hele listen her.

Et afbrændingsforbud betyder blandt andet, at man ikke må tænde bål. Det kan have betydning for de sidste spejdermøder på den her side af sommerferien eller gruppens sankthans-arrangement.

Er din kommune ikke omfattet af et egentligt forbud, skal man stadig bruge sin sunde fornuft, når man tænder bål for tiden. 

Beredskabsstyrelsen har udsendt seks gode råd, som du bør følge, som du kan følge. Se dem her.