Foto: Kirstine Mose Schade
14-03-2019
Mangler du inspiration til, hvad I skal lave på jeres forårstur, er der inspiration at hente her.

Fem gratis naturoplevelser til gruppens forårstur

Af Nanna Klingenberg Andersen

Falder I også i fælden med altid af være i den samme hytte og se når i er på tur? Vi har fundet fem gratis naturoplevelser forskellige steder i Danmark, som i kan bruge til inspiration til en kommende forårstur.

Ærø naturpark

Naturparken ligger i et smukt kuperet landskab med udsigt over det Det Sydfynske Øhav. Der er vandreruter i området. Et oplagt sted at tage et vandreskjold med gruppen. Find flere oplysninger her.

Foto: daveballardphoto @ flickr (cc)

1548445864_74a2c7fd8e.jpg

De 6 glemte kæmper

I kan gå på jagt efter De seks kæmper i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup. Og samtidig opleve naturen på vestegnen. Der er et skattekort til at finde troldene og det er oplagt at lave et løb ud af det. I kan finde skattekortet til jagten her.

Foto: VisitVestegnen

Visit_Vestegnen.jpg

Skovsnogen

Skovsnogen ligger i Kibæk ved Herning og er en blanding af natur og kunst. Mellem træerne står store kunstværker, man kan gå rundt og kigge på, og nogle af dem kan man lege på. I kan se mere om stedet her

Foto: Saskia te Nicklin

IMG_9464.jpg

Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave ligger i Højbjerg uden for Aarhus. Her er rig mulighed for at komme helt tæt på hjortene. Hjortene er i indhegningen og må gerne fodres med æbler og gulerødder, men pas på i brunst- og kælvningstiden. Tag dine spejdere med ud og kom helt tæt på dyrene på en anden måde end I plejer. I kan læse mere om stedet her.

Foto: Kenneth Fiil @flickr (cc)

13952420214_0d8a89d8e4.jpg

Troldeskoven

Troldeskoven ligger i Tidsvildeleje og bliver kaldt Troldeskoven pga. skovens sære krogede grene som leder tankerne hen på en eventyrverden. Der er mange fantasihistorier om, hvorfor skoven ser ud, som den gør. Ved du, at KFUM-Spejderne har et eventyrløb i aktivitetsdatabasen? Det er da en oplagt mulighed at holde det her. Læs mere om skoven her.

 

Hvis I har andre gode forslag til steder at tage hen, kan I dele dem Facebook.

Brug for inspiration?

Hvis i mangler inspiration til oplevelser i jeres nærområde, kan i også tjekke www.VisitDenmark.dk ud.