11-10-2018
De sidste 3 år har samarbejdet mellem KFUM-Spejderne og jem & fix været med til at skabe lokale kraftcentre. Et eksempel var da Nr. Løgum Gruppe i samarbejde med jem & fix arrangerede byggedag i september, hvor der blev bygget fuglekasser og blomsterbænke.

Byggedag med jem & fix gjorde Nr. Løgum Gruppe synlig i lokalsamfundet

Af Mathilde Korning Andersen, projektmedarbejder på jem & fix-samarbejdet

Lørdag den 15. september havde Nr. Løgum Gruppe, der holder til i udkanten af Løgumkloster by, inviteret lokalsamfundet til byggedag for at bygge fuglekasser og blomsterbænke. Øster Højst Gruppe, der ligger i samme distrikt, hjalp også til på dagen.

Gruppelederen Jenna Kramer fra Nr. Løgum Gruppe fortæller, at de fik bygget nogle flotte fuglekasser og blomsterbænke og i det hele taget hyggede sig med beboere fra byen, spejdere og ikke-spejdere. Når man spørger Jenna, hvad de har fået ud af dagen, svarer hun:

“Vi er blevet mere synlige i lokalsamfundet. Derudover har vi fået rigtig meget ros for vores bænke. Nogle har endda spurgt, om vi kan bygge en til deres have.”

Vi er her stadig

Udover at gruppen er blevet mere synlig, havde de også fra starten et ønske om at åbne sig mere op og vise, at de er samarbejdsvillige. Jenna siger:

“Vi meldte os til det her (red. byggedagen), fordi vi godt kan lide at prøve noget nyt. Vi vil gerne vise, at vi stadig er her, og at vi laver noget relevant og ikke blot gemmer os væk i hytten”.

Denne tankegang lægger sig op ad hele baggrunden for, hvorfor vi har partnerskaber. KFUM-Spejdernes formand Peter Stubkjær Andersen siger:

“Udfordringen ved et fællesskab som vores er, at vi kan lukke os om os selv, og derfor er vi ret optagede af at lave partnerskaber, der kan skabe værdi for begge parter.“

Byggeprojekterne lever videre og giver værdi til lokalsamfundet

De flotte fuglekasser har gruppen fået lov til at hænge op ved Løgumkloster Kirke. Kirken vil i den forbindelse lave en fugletur, hvor de viser byen rundt og fortæller om fugle. Den ene bænk er også blevet sat op foran kirken.

I løbet af de sidste tre år har mere end 12.000 deltaget i KFUM-Spejder events i samarbejde med jem & fix herunder forårsevents, sankthansaftener og byggedage. Spejdergrupperne peger på, at de især får synlighed og nye medlemmer ud af at være med.

I uge 42 sætter jem & fix en stor annonce i deres tilbudsavis, der fortæller om samarbejdet. På den måde reklameres der gratis for os spejdere og vi bliver mere synlige.

Du kan læse mere om jem & fix partnerskabet her