Foto: Johny Kristensen
16-05-2019
Den 25. maj holder Spejderne Sov Ude; et event, der opfordrer spejdergrupper til at invitere lokale med ud i naturen. Hvis du mangler en grund til at tage på tur i det fri, kan du finde tre her

3 gode grunde til at sove ude

Fuglefløjt, snorken og venskaber

Få ting er skønnere end at vågne op til fuglefløjt en tidlig morgen ude i det fri, men de fleste ting bliver bedre, når vi deler dem med en, man holder af.

Tag din familie eller dine venner med på en overnatning i det fri. I kan nyde naturens idyl og skønhed med hinanden, snorke om kap i teltkabinen og vågne op til fuglefløjt og varmen fra gårsdagens bålgløder.

Kun fantasien sætter grænser

Når man sover ude, behøver man ikke nødvendigvis at sove i telt eller i en shelter; man kan også lave sine egne overnatningsmuligheder: Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser.

Der er mange forskellige overnatningsmuligheder, uanset om du sover i skoven eller hjemme i haven. I skoven kan du for eksempel prøve at lave din egen bivuark af grene, du kan finde i skovbunden. Du kan også sætte en hængekøje op, sove under åben himmel eller noget helt tredje.

Hvis du vil sove ude i din egen have, kan du for eksempel bygge en hule med lyskæder, tæpper og pudder fra stuen. Du kan ligge under åben himmel og tælle stjerner, indtil du falder i søvn, eller bygge et træhus i det store birketræ; kun din egen fantasi sætter grænser for, hvor du kan sove.

Gourmetmiddag

Man behøver hverken at spise rugbrød eller havregrød til aftensmad. Man kan lave mange forskellige madretter over bålet. Man kan faktisk lave mange af de samme retter, som man kan i et køkken; på bålet bliver der tilsat et ekstra krydderi, der går smagen helt unik. En røget smag fra bålrøgen og asken.

Det kan være hyggeligt at lave mad over bål med sin familie og venner, hvis de er med på en overnatning i det fri. Man kan blandt andet udfordre sig selv med at lave en treretters menu eller bare hygge sig med at samarbejde om madlavningen.

Du kan være med

Hvis du vil være med, når Spejdernes Sov Ude event finder sted den 25. maj, kan du finde en oversigt over spejdergrupper, der afholder aktiviteter og et arrangement i forbindelse med Sov Ude. Oversigten over tilmeldte grupper, kan du finde her

Hvis din gruppe vil holde et arrangement, hvor i inviterer lokalsamfundet med til en overnatning i naturen, kan I tilmelde jeres arrangement her