Foto: Foto Thomas Bang

Bålkok

Formål

Spejderne lærer at udnytte bålet til forskellige former for madlavning.

Derfor gør vi det

Spejdermad er ikke kun noget, der koges i en gryde. Det kan også være lavet i ovn, på spid, på sten eller i gløderne. Det afprøver spejderne gennem aktiviteterne.

I kan vælge at følge aktivitetsforslagene nedenfor, eller I kan vælge andre aktiviteter, der også opfylder mærkets formål.

Aktivitetsforslag

1. Tilrettelæg et bål, som passer til den menu, I vil lave.

2. Aftal regler for god hygiejne ved madlavning på bål.

3. Planlæg en menu med 2-3 retter, lav budget, køb ind og lav maden.

4. Steg kød, fisk eller grøntsager på spid.

5. Bag brød i jordovn, gryde eller på sten.

6. Prøv grubestegning.

7. Lav røget fisk eller rygeost.

8. Lav en dessert over bål eller i gløder.

9. Tilbered et måltid med flere retter uden brug af gryder eller pander, fx på spid eller i gløder.

10. Find planter i naturen, der kan bruges i jeres madlavning.

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer