Spis smart

Formål

Seniorspejderne skal forholde sig til, hvad de spiser. De får indblik i, hvordan råvarerne er produceret, og hvordan fremstillingen er med til at påvirke miljøet og dem selv.

Mål

- Kan tage stilling til egen livsstil.

- Kan diskutere og tage stilling til etiske dilemmaer og argumentere for egne holdninger.

Derfor gør vi det

Der er mange vaner forbundet med, hvad vi spiser. Seniorspejderne bliver bevidste om, at der ligger en lang produktionsproces og ofte også transportproces bag de fleste råvarer, og at den proces kan være forskellig for produkter, der er stort set ens.

Der sættes fokus på, at der er sæsoner for frugt og grønt. Ligeledes skærpes opmærksomheden på at mindske madspild.

Beskrivelse til spejderne

Vi skal tage stilling til den mad, vi spiser. Vi skal finde ud af, hvordan mad er produceret. Vi skal tage stilling til vores madvaner og finde ud af, hvordan vi gør os selv og miljøet sundere. Vi skal kigge på transport af råvarer, og hvad sæson betyder. Vi skal også eksperimentere med at bruge råvarer helt op, så vi kan begrænse madspild.

Aktivitetsforslag

Mangler du ideer til, hvordan du arbejder med mærket, kan du finde aktivitetsbeskrivelser længere nede på denne side.   

Hvis du er logget ind på Spejdernet, kan du bidrage med dine egne ideer til mærker og aktiviteter i kommentarfeltet nederst på siden.

Du kan også beskrive en helt ny aktivitet. Brug linket her: https://spejdernet.dk/?id=1670