07-07-2017
Det kan være en ide at starte sin gruppe som en satellit. Der findes mange former for satellit enheder og gruppper hos KFUM-Spejderne.

Ny satellit enhed-eller gruppe

Helt ny gruppe eller en satellitgruppe?

For at starte en helt ny gruppe er der behov for en del personer som ledere og til grupperåd. Men det er ikke altid, at alle de personer står klar fra dag et. Det kan derfor gøre en nyopstart lidt nemmere, hvis man starter med at lave en satellitgruppe. Her har i jeres egen enheder under en anden gruppe, altså en afdeling under en anden gruppe.Det betyder, at i vil høre ind under den eksisterende gruppes grupperåd, økonomi og materialebeholdning med telte osv. 

Det er en brugt model, som fungerer rigtig godt. 

Her er det vigtigt at tage fat i både udviklingskonsulenten og distriktschefen for at udfærdige planer og aftaler sammen.

Det er vigtigt allerede fra start at lave en aftale om økonomi, materialer, fælles sommerlejr, en slags ægtepagt, hvis nu satellitten en dag gerne vil være en selvstændig gruppe. 

Eksempler 

Der er mange måder at være satellitter på, herunder kan du finde eksempler på satellit grupper- og enheder fra Silkeborg Gruppe og Brøndby-Vallensbæk Gruppe. 

En gruppe af satellitgrupper i Silkeborg

Silkeborg Gruppe består af ikke hele fire satellitgrupper med et fælles grupperåd og er derfor et eksempel på en mere permanent løsning på en satellitgruppe.  

Ekstra enheder i Brøndby-Vallensbæk 

I Brøndby-Vallensbæk har de altid haft alle enheder: bæver, ulve, junior, trop, senior og klan. Derudover har gruppen haft to bæverenheder en i Vallensbæk Nord og en i Brøndby Strand, for at kunne dækker begge områder. 

De to bæverenheder kørte med særskilte programmer, men tog på fælles weekender og sommerlejr. Den ekstra bæverenhed er lukket nu, men kørte i cirka 14 år, og lukkede grundet mangel på lokaler. I perioder har gruppen også haft over 30 ulveunger og har derfor kørt med to ulveenheder, begge enheder har har haft egne ledere.