Foto: Privat
08-12-2017
Du har nok hørt om adventurespejdligaen, og de der hard core patruljer der deltager. Du har måske også selv overvejet, at du godt kunne tænke dig sådan en patrulje. Vi har snakket med en, de kalder sig GoRæv. Og er en senior patrulje i adventurespejdligaen.

Hvad vil det sige at være en (senior) liga-patrulje?

Ved du slet ingenting om adventurespejd? Så kan du læse om det her  Når en patrulje deltager på løb får man selvfølgelig en placering og muligvis vinder man. Udover at patruljerne har mulighed for at vinde de enkelte løb. Har man også mulighed for at vinde det man kalder adventurespejdligaen. Det går kort sagt ud på at man tilmelder sig ligaen, så modtager man et liga-id, som man så konkurrere under når man deltager på de løb der er med i ligaen. På de forskellige løb får man så point afhængigt af hvor godt patruljen klarer sig. Udover den “almindelige” pulje, er der seniorerne. Det er de patruljer hvor medlemmerne er over 17 år.

“Vi er en spejderpatrulje, med intentionen om, at hygge os”

GoRæv

Patruljen startede som en idé under en outro-tur på Brejning efterskole. Hvor 4 venner blev enige om at de gerne ville deltage på nogle løb, også efter de var færdige på efterskole. Så de første 4 medlemmer er altså 4 venner fra Årgang 20 på Brejning efterskole. (Simon Grønning, Thøger, Gustav og Elliot) De 2 næste (Nynne og Frederik) kom til, umiddelbart efter spejdernes lejr. Nynne fordi de havde brug for en lidt mere kreativ hjerne. Og så deltog de under spejdernes lejr på GoNat løbet med Frederik.

“Det var først efter SL17, vi kom med den idé at deltage i ligaen”

De sidste 2 (David og Zasia) kom med, da de gerne ville op på 8 medlemmer for at kunne deltage på Wasa og Alli samtidig, da de to løb ligger i samme weekend.


 

Hvordan dannes en god patrulje

“Man danner en god ligapatrulje, ved at sørge for at der forskellige medlemmer, med forskellige kompetencer, som kan samarbejde godt sammen. Jeg mener at vi er en god ligapatrulje, fordi alle i patruljen gerne vil det her, hvilket giver super meget engagement, og så har vi både folk med fysiske og kreative kompetencer, samt folk der er gode til koder, at bruge hovedet og diverse spejderfærdigheder.” -Nynne Nørgaard Heinsen, GoRæv.

Find GoRæv

Hvad er Adventurespejd for GoRæv?

  • Pres
  • Grænsebrydene 
  • Fællesskab
  • Lærerigt
  • Udfordring
  • Ekstremt
  • Kreative rammer