Billede af: CICERO-løbet
17-11-2017
CICERO-løbet 2017, fandt i år sted i Rødovre Centrum, 11-12 November.
Her var en masse spejdere inviteret til at teste et nyt virtual reality spil.
Løbet varer omkring 14-16 timer. Der er plads til 150 deltagere, og posterne ligger i samme område, så CICERO udfordrer ikke på distance, men på stress.

Matrix VR 3000

Historien på årets løb, gik ud på at, Markus Ikea Petterson havde inviteret til test af sit nye spil “Matrix VR 3000”.

Spillet skulle give den hidtil bedste virtual reality oplevelse, og det skulle være svært at skeldne mellem spil og virkelighed.

Efter at have prøvet lidt forskellige baner og sværhedsgrader i spillet, blev man kontaktet af en hacker.

Hackeren havde været fanget i dette spil, meget længe.

Markus Ikea Petterson havde skabt denne vilde VR oplevelse, ved at bruge rigtige mennesker i sit spil.

Hackeren fortalte at hvis man ikke skyndte sig at ændre på noget, ville man også selv blive fanget i spillet, i al evighed.

Derfor skulle man prøve at finde fejl i spillet på de næste baner, og samle alle disse “glitches” på en disk, så man kunne få hele spillet til at lukke ned, og dermed komme tilbage til den virkelige verden.


Spejderløb i storcenter?

Næsten hele CICERO-løbet foregik i Rødovre Centrum, som er et kæmpe indkøbscenter. Dette var et noget anderledes og specielt sted, at være på spejderløb.

Det var fedt at være på spejderløb, i et lukket indkøbscenter, om natten. Og posterne havde brugt denne fede location rigtig godt.

F.eks. skulle man hjælpe Mario med at bygge et rat til hans bil. Her havde de overdækket en rulletrappe med presseninger, og sat vogne ind som forhindringer, for at lave de grønne rør, som Mario spillene er så kendt for.

Man fik også muligheden for at køre med i et rigtigt mario kart race i en sæbekasse bil, rundt i centrets gader.

 

Der var også en enkelt post udenfor. Den var dog placeret på taget af centeret, og man fik her lov til at komme helt op, og få en fed udsigt over Rødovre.

Selve posten handlede om en kendis fest, hvor man skulle lave en film med forskellige kendisser.

F.eks. Kunne man få Jørgen Leth, eller Hannah Montana med i sin film, hvis man altså kunne overtale dem til at være med.


 

Kamp til stregen, men hvem vandt?

CICERO, har i modsætning til andre løb, en live pointliste.

Dette betyder, at man undervejs på løbet, kan se hvor mange point, hver patrulje har. Og dermed, følge med i hvem der førte.

Det gjorde, at man hurtigt kunne se 4-5 patruljer ligge sig i toppen af pointene. Og det var ret spændene at følge med i udviklingen under løbet.

Men i sidste ende, og med kun få point mere end andenpladsen "De hårde tjyper" fra Brejning efterskole, endte det dog med at være patruljen “Barkley” også fra Brejning efterskole, der tog sejren.