Foto: Lasse Clausen
15-10-2017
Der var mudder, pionering og glade spejdere i alle retninger, da Scoutzone var på besøg hos årets Forlev efterårskursus for 16-24 (ish) årige spejdere fra alle korps. Er du 12-16, er der et kursus for dig i påsken.

Forlev, hvad for en fisk?

Kurset afholdes hvert år på centeret af samme navn og lyder for mange som noget, der kun hører de blå til - men det er bestemt ikke sandheden. Fokuset ligger på det sociale, og at man som kursist får en pisse fed uge sammen med alle ens bedste spejder- eller ikke-spejdervenner. Det foregår sådan, at man vælger sig på et projekt, som man så arbejder på over hele ugen, på samme tid med at man sover, laver mad mm i lejren. Derfor er man selv med til at skabe en del af kurset undervejs. Lagmændenes mål med kurset er, at hver kursist skal lære noget om sig selv og en ny færdighed.

Derfor skal DU tage på Forlev!

Vi snakkede med flere, der har gået på Brejning eller Korinth efterskole. De bruger kurset som et gensyn for der er tid og plads til, at man bare kan hygge og møde nye mennesker. Hvorfor ikke også bruge det som kursus gensyn?

“Det er et frirum for mig. Her er jeg ikke sammen med dem, som jeg altid ser i hverdagen. Det er ligesom en helt anden verden; det er også derfor, jeg nu er her for niende gang. Det er der også mange andre, der er, så det er hyggeligt at se dem igen. Der er en masse fede aktiviteter, og de skifter hvert år. God stemning, fællesskab og øl beskriver nok en uge på Forlev meget godt.” - Ulrikke Holm Christensen kursist på Forlev E-17

Jamen, jeg er jo grøn?..

...Og det er intet problem. Centeret og også kurset er nemlig ikke knyttet til noget korps. Caroline Wederkinck og Sara Kühl, der begge er KFUM-Spejdere, deltog også på årets kursus: “Jeg tror, vi begge to er lidt farveblinde; der er jo ikke så stor forskel på ‘de blå’ og ‘de grønne’. På trods af det kan man ikke helt undgå drillerier, for der er stort overtal af DDS’er. Kurset er bare vildt hyggeligt, og alle må være med.

FIND SCOUTZONE

FIND FORLEV

www

50 års fødselsdag

I sommeren 2018 fylder Forlev 50 år. Derfor er der fødselsdag hver dag i en uge. Find ud af, hvordan man var spejder, da centeret blev født. Nye som gamle på Forlev er velkommen. Læs mere her