Foto: Michael Velo Heegaard
05-05-2018
Sværdkamp er et traditions- og stemningsfuldt spejderløb. Det blev i år afholdt d. 27-29 april. Løbet startede ud i Esbjerg, hvor der foregik et dagsløb, derefter gik turen med færgen til Fanø skole hvor resten af løbet foregik. Årets tema var "Sværdkamp - ta'r vest på"

Sværdkamp, for de store drenge?

Sværdkamps deltagere er delt op i sjak af tre personer, sjakkene er så delt ud over tre kategorier, konkurrence, kvinder og oldboys. Sværdkamp henvender sig til spejdere fra 16 år og opefter. Men det er dog kun de 16-23årige der deltager som konkurrencesjaks. Dem over 23 år deltager i Oldboys kategorien. Så ja, det henvender sig måske mere til din leder! Men det er stadigvæk pissefedt, og vi skal nok fortælle dig hvorfor! 

Hvad er så det fantastiske ved sværdkamp?

Sværdkamp er bygget op lidt anderledes i forhold til andre spejderløb. På Sværdkamp har man en fast base, hvorfra man tager ud for at deltage i de 5 discipliner der konkurreres i på sværdkamp.

De 5 discipliner er dagløbet, den hemmelige opgave, natløb, o-løb og hinderbahn. Udover disciplinerne er der et par traditioner som er med til at gøre sværdkamp helt specielt nemlig hotdogs efter forhindringsbanen og banketten lørdag aften. Efter banketten bliver deltagerne søndag morgen vækket med morgenmad på sengen. Sværdkamp er et løb med hygge i teltene, og god stemning blandt deltagere, teamet og hjælperne, på kryds og på tværs. 

Sværdkamp som førstegangsdeltager?

Sværdkamp er et løb man kommer igen og igen på. Ikke nødvendigvis for konkurrencen men også for bare at se sine gamle venner igen, eller også har det bare været en fast tradition for dig og dit sjak igennem de sidste mange mange år! Så du tænker måske det er svært at komme ind i sværdkamp stemningen? Bare rolig, det er det faktisk ikke. Sværdkamp er et kæmpe fællesskab, men der er hjerterum til en hel masse endnu, og du vil blive taget imod med åbne arme, hvis du altså er klar på at tage del i traditionerne.