Foto: Camilla Jensen
03-11-2017
Fenrisløbet foregik i år i Hedensted den sidste weekend i oktober.
I år handlede det om superhelte, der skulle bruge spejdernes hjælp til en masse opgaver.
Der var 60 deltagende patruljer, som bestod af ca. 300 spejdere.
Løbet varer ca. 20 timer, og man tilbagelægger omkring 15-20 km.

Hjælp Superheltene

Årets historie handlede om, at en masse superhelte havde mistet deres kræfter.

 

  • Batman, manglede en projektør, der lyste, når der var brug for ham.
  • Superman troede ikke længere på, han havde superkræfter. Spider-man, havde mistet sit slim, der gjorde han kunne lave edderkoppespind.
  • Captain America’s skjold var blevet stjålet.
  • Hulk var blevet slap.
  • Flash kunne ikke længere nå at fange alle de forbrydere, der var.

Starten gik med, at der var sket et mord på Splatter Woman. Derfor skulle spejderne løse mysteriet og finde morderen. Samtidig skulle spejderne bage kanelsnegle på trangia, for det er det, der giver superhelte deres kræfter. Efter denne opgave kunne spejderne komme ud til heltene og hjælpe dem med at få sine kræfter tilbage.


 

Hvad skete der på posterne?

Posterne på årets Fenris, krævede rigtig meget samarbejde, hvis de skulle løses til perfektion.

På Supermans post skulle spejderne igennem en forhindringsbane, hvor de bl.a. skulle skifte tøj hurtigt - ligesom superman i telefonboksen. De skulle også “flyve” igennem nogle hulahopringe, ved at hele patruljen skulle bærer et patruljemedlem igennem ringene.

Hos Spider-man, var man igennem et par prøver hos nogle forskere, der skulle finde opskriften på Spider-mans slim. Her skulle man kravle igennem edderkoppespind uden at røre det, naturligvis. Herefter kom en svær udfordring; løb rundt med en tung rafte. Derudover skulle man “klatre” på jorden, hvilket vil sige man skulle trække sig frem, imens man blev trukket tilbage i en snor, man havde på. Til sidst, skulle man fremstille slim af barberskum og kontaktlinsevæske.

Spejderne mødte også en opgave, de færreste havde prøvet før. Det var nemlig at lodde ledninger sammen. Det skulle de hos Batman, fordi de skulle fremstille en lommelygte, der kunne signalere, at der var brug for ham.

Og så var der hos Hulk, hvor spejderne kunne få sved på panden. Hulk dyrker Cross Fit (åbenbart?), og de skulle være med.

Hvad sagde deltagerne?

Scoutzone var rundt og snakke med nogle forskellige patruljer, da de var kommet tilbage fra opgaveløbet.

Deltagerne synes, at det fedeste ved at lave løbet er at møde alle de andre deltagerne i løbet af weekenden. "Det er fedt at være mange om en ting, og at møde en masse andre spejdere fra hele Danmark."

Det hårdeste ved årets Fenrisløbet var, at det stormede. Øvbøv... Løbet blev faktisk lukket ned tidligere end planlagt, da det blæste så meget - og det kunne godt mærkes i den sidste times tid af opgaveløbet. Her blæste det ikke bare, det regnede også rigtig meget, og det var hårdt at gå rundt i.

Det sværeste ved årets løb var posten, hvor der skulle loddes ledninger. Det var en opgave, de færreste spejdere havde prøvet før, og derfor var det heller ikke alle, der kunne finde ud af det.