Udforsk vildmarken i det fantastiske vinterfjeld og lær at undgå de farer, der lurer i det barske klima.
Karsten Lindow
Er du vild med fjeldet, men lidt træt af sommeridyl og mængden af myg? Så tag med på vinterfjeldet og bliv rustet til egne ture med sne under skiene og teltet på ryggen. Vinterfjeldkurset er for dig, der vil prøve kræfter med planlægning, orientering og overnatning i sneen. For dig, der vil mærke kulden bide i kinderne og se solen glitre i de snedækkede fjeldsider!
Startdato: 24-01-2020 19:00
Slutdato: 22-03-2020 08:30
Pris: 5000 kr.
Tilmeldingsfrist: 31-10-2019
Max antal deltagere: 12
Arrangørs navn: Fjeldgruppen
Arrangør e-mail: vinterfjeld@fjeldgruppen.dk
Arrangør telefonnummer: 22967854
Stednavn: Birkerød (Forweekend) + Haddangervidda-Norge (Kursusuge)
Adresse:
Oplyses i deltagerbrevet
Tilmeldingslink:
Tilmeld dig her

Vinterfjeldkursus 2020

Formålet med Vinterfjeldkursus er at give dig forudsætning for at planlægge og gennemføre udfordrende og sikkerhedsmæssigt forsvarlige skiture i højfjeldet med ligesindede. Med udgangspunkt i en hyggelig lille hytte på højfjeldet drager vi ud og overnatter i telt og snehule, mens vi øver ski- og sikkerhedsteknik. Kurset er for de seje drenge og piger i spejderbevægelsen, der har mod på udfordringer ud over det sædvanlige.

Forweekend i Storkøbenhavn i januar med gennemgang af teori og indførelse i turplanlægning og udstyrsbehov. Ugekursus i Norge fra 13.-22. marts. Under forweekenden inddeles kursisterne i 4-5 mands sjak, som sammen planlægger dagsruterne i Norge. På fjeldet vil hvert sjak følge deres planlagte rute sammen med en instruktør til den forudbestemte overnatningsplads, hvor også de andre sjak overnatter. Undervejs vil vi omsætte teori fra forweekenden til praksis i forskellige moduler og workshops. Alt vi arbejder med i teori, vil således blive testet i praksis på fjeldet.

Kursusprisen inkluderer hele forweekenden samt mad, ophold, fællesudstyr og transport til Norge. Udgifter til leje af fjeldski og støvler er ikke indkluderet i prisen (ca 1200 kr for en uge).