Foto: Johny Kristensen
09-03-2016
Forfatter: Nanna Dejgaard Thomsen
Til Landstræf udviklede Nanna Dejgaard Thomasen en aktivitet om mad under emnet Natur-Tro. Hendes målsætning var at få spejderledere til at tænke anderledes om de traditionelle spejderretter, og aktivitetens titel blev ”Tænk før du spiser”.

Tænk før du spiser

Til Landstræf stod Nanna for madaktiviteten "Tænk før du spiser". Hun brænder for at lave mad fra bunden og hendes målsætning med aktiviten var at udfordre spejderlederne til at tænke anderledes om de traditionelle spejderretter.   

 

Formål med aktiviteten "Tænk før du spiser":
Formålet med aktiviteten er at få deltagerne til at arbejde med bæredygtighedaspektet i forhold til madlavning og de traditionelle spejderretter.

Beskrivelse:

  1.  Introduktion til formålet med aktiviteten. Spejderretter på nye måder og råvarer i sæson.
  2.  Introduktion til hvilken/hvilke retter der skal laves samt udvalget af råvarer. 
  3. Tilberedningen af retterne.
  4. Spisning og evaluering. 

 

Om Nanna 

Nanna er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og det har hun brugt i sit spejderliv ved Madtropperne på Spejdernes Lejr og madlavningsaktiviteter på Landstræf og på Næsbycenteret. Hun arbejder hos Arla Fondens MADlejr, hvor hun udfordrer elever i 6.-7. klasse til at lave mad fra bunden. 

Varighed

Materialer

Undersøg hvilke grøntsager og frugt der er i sæson. Brug evt. linket: http://www.saeson-web.dk/frugt-groent/ Køb ind så der kan laves en eller flere traditionelle retter samt et udvalg af frugt og grønt i sæson.

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer