07-04-2016

Spiselige planter

Vi mennesker bruger mange ressourcer på at producere fødevarer, men måske er dette ikke nødvendigt. Vores jord gemmer på mange naturlige fødevarer, som vi blot kan gå ud og plukke.

I Biblen nævnes mange forskellige slags planter, og man kan lade sig inspirere af disse til at lave mad ud af. De fleste af planterne er dog ikke at finde den danske natur men kan plantes i foråret. Det drejer sig blandt andet om: Dild, hvidløg, kommen, koriander, løg, mynte, sennep, porre, æble og grannåle. Andre planter, der nævnes er: Kapers, figen, dadler, granatæble og morbær.

På linket til højre er en lille identifikationsbog om spiselige planter og forslag til, hvordan maden kan laves som en del af brød. Brødet kan for eksempel bruges til nadver til en høstgudstjeneste (se senere aktivitet)

Materialer: Identifikationsbog om spiselige planter.

 

Beskrivelse:

Step 1: Find en bog om spiselige planter.

Step 2: Gå ud i skoven eller i nærområdet og find spiselige planter fra bogen. Det kunne for eksempel være brombær, brændenælder, døvnælde, fyrrenåle, hasselnødder mm. Det kommer meget an på årstiden hvilke spiselige planter, der kan findes i naturen.

Step 3: Lav en aftale med den lokale kirke om at deltage i deres høstgudstjeneste. Her kan I lave forskellige former for mad med de fundne spiselige planter og servere for menigheden.

Eller

Step 3: Lav et arrangement i gruppen, hvor I laver mad af de forskellige spiselige planter og evt. lærer de yngre i gruppen, hvordan spiselige planter kan tilberedes.

 

Eksempler på mad af planter: Brød med krydderurter/bøgeblade i eller fyrnålete.


Kommentarer (0)

Ingen kommentarer