Forfatter: Pernille Mia Madsen

Gå en tur i naturen og find spiselige planter - brug dem til at lave mad af.

Lad spejderne finde spiselige planter i naturen og bruge frugterne/urterne til at lave mad af.

Lidt inspiration:

Mælkebøtte. De unge blade er fine til salat. Rødderne kan graves op sidst på sommeren. Skrabes rene og koges møre i supper og gryderetter.

Skvalderkål er ikke bare ukrudt i haven. Munkene indførte dem og dyrkede dem omkring klostrene. Brug skvalderkål på samme måde som spinat.

Gederams er skovens asparges. Stængler koges møre og spises som asparges. Bladene kan tilsættes suppen eller ristes på panden i lidt fedtstof. Rødderne renses for jord og koges møre. De kan i en snæver vending erstatte kartofler.

Brændenælder stikker ikke efter kogning, og de kan bruges i pandekager eller til en dejlig urtesuppe. De spæde blade om foråret er de bedste. Til suppen bruges to liter nældeblade, der skylles godt og koges møre i en halv liter vand. Nældebladene tages op og hakkes. Derefter røres de sammen i nældevandet med en bouillonterning, og det koger lidt. Smag suppen til med salt, peber og creme fraiche.

Sidst på sommeren kan I plukke frugter og bær og bruge dem i jeres friluftsmad.

Naturdrik:

Mange ting kan bruges til te: blade fra æble- og pæretræer, rosenblade, blade fra kirsebær, hindbær, birk og lind.
Tørrede planter: kamille, hyben og mange andre. Hæld kogende vand over teen og lad den trække i 5-10 minutter. Prøv dig forsigtigt frem ...

www.skoveniskolen.dk har en kalender med spiselige planter og billeder af disse.

 

 

Varighed

Materialer

Spiselige frugter og urter fra naturen En svampebog (anvend kun svampe, såfremt en kyndig svampesamler har godkendt svampene) Div. køkkenredskaber

Deltagere

Min. 3

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer