Forfatter: Bitten Eskerod Dige

En opskrift på skumfiduser, der kan laves med ting, der findes i de fleste køkkener

Skumfiduser

Find først følgende ting frem og stil dem på bordet:
• En ske
• En teske
• Et deciliter mål
• En skål
• En lille gryde
• En grydeske
• En bageplade med bagepapir på
• En el-pisker
• En saks

• En pakke husblas
• Sukker
• Flormelis
• Vaniljesukker
• Frugtfarve
• Evt. smagsstof

Sådan gør du

  1. Hæld koldt vand i skålen
  2. Tag derefter en pakke med husblas. Pak den op og kom de gennemsigtige blade ned i det kolde vand. Lad det stå lidt.
  3. Imens tager du gryden og hælder 1 dl vand op heri.
  4. Kom 3 dl sukker op i gryden.
  5. Kom 1 teske fuld vaniljesukker op i gryden.
  6. Sæt gryden på komfuret og tænd for varmen. Rør forsigtigt i gryden. Rør videre, mens du stille synger Spejdersangen eller Ulvesangen (den vi starter mødet med).
  7. Tag gryden fra varmen og lad den stå lidt.
  8. Kom bagepapiret på bagepladen og drys godt med flormelis på.
  9. Kom nu 3 dråber frugtfarve og evt. lidt smagsstof ned i gryden.
  10. Gør el-piskeren klar og pisk forsigtigt i gryden. Tæl til 300, mens du pisker og spørg så en voksen, om skumfidus-massen er klar.
  11. Til sidst: Hæld skumfidus-massen ud på bagepapiret og drys med flormelis.
  12. Nu skal skumfidus-massen køle lidt. Find et knobreb og øv dig i at binde 5 forskellige knob.
  13. Klip den kæmpe skumfidus ud til små skumfiduser.

 

 

Så er der lækre skumfiduser!

Varighed

Materialer

En ske En teske Et decilitermål En skål En lille gryde En grydeske En bageplade med bagepapir En el-pisker En saks En pakke husblas Sukker Flormelis Vaniljesukker Frugtfarve Evt. smagsstof

Deltagere

Min. 2

Max. 9

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer