07-04-2016

Nadver - lav eget brød

Til påske spiser vi sammen. Vi mødes over påskefrokoster og hygger os med chokoladeæg og andre lækkerier.

Jesus spiste på skærtorsdag sammen med sine venner (disciple), og dette var den sidste aften, inden han blev taget til fange før korsfæstelsen. Jesus delte brød og vin med sine disciple, ligesom vi endnu gør til gudstjenester i kirken. Gennem nadveren modtager vi forladelse for synde, vi har lavet.

Det er historien, der er i fokus, men den kan følges op af, at spejderne laver deres eget brød. Dette brød kan bruges til en påskegudstjeneste eller -andagt.

I kristendommen bruges generelt usyret brød til ceremonier, dvs. uden gær og surdej. I kan lære spejderne at lave brød uden gær, men I kan også lære dem at lave en surdej ud af honning, så de ser, at man ikke behøver at købe gær.

Bag i gryde

Når du har lavet en dej, så læg en klump i en gryde. 

Sæt gryden på et tykt lag gløder.

Gryden skal står over i ca. 30 min.

Huske dog at drejer gryden undervejs, da det ellers bliver ujævnt bagt.

Bag i urtepotte

Beklæd en urtepotte af ler med sølvpapir. 

Læg et lag dej inde i potten. Det må ikke være for tykt.

Sæt potten i gode glæde. 

Bag på en pande

En meget simpelt måde af bage brød er ved at gøre det på en pande.

Lav brødet fladt og lidt større end en hakkebøf.

Hæld godt med olie på panden, da det eller brænder fast. 

Vend brødet jævnligt. 

Materialer

Materiale til brød

Deltagere

Min. 4

Max. 20

Kompetencezoner

Mærker

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer