Forfatter: Lars Søgaard

En opgave som udfordrer patruljen til at samarbejde. 

Formål:

Planlægning, metodebeslutning og udførelse af opgave i en uvant situation. Afprøve reaktionsmønstre i samarbejdssituation ved påvirkning af deltagernes talekraft.

Tidsramme:

25 min. til udførelse – 5 min. til opfølgning.

Opgaven:

Alle deltagere får bind for øjnene og stilles på en række efter hinanden. De lægger hver især venstre hånd på den foranståendes venstre skulder, den forreste lægger sin venstre hånd på instruktørens venstre skulder.

Holdet føres nu til ”indhegningen.” Det er en sekskant, formet ved hjælp af 30 m reb og 6 pinde (deltagerne må ikke informeres om indhegningens form). Deltagerne skal herefter finde et stykke reb, som er placeret i indhegningen. De skal med rebet danne et kvadrat, som efterfølgende skal placeres i midten af indhegningen.

Instruktøren kan ”styre” de enkelte deltageres dominans ved hjælp af en hat, som lægges på hovedet af en deltager, hvis instruktøren ønsker at dæmpe ham eller hende. Hatten skifter plads efter behov. Hatten må max ligge 2 min. på en person ad gangen. 

Opgaven slutter efter tidens udløb, uanset om opgaven er løst, eller når deltagerne mener, opgaven er løst (inden tidens udløb).

Opfølgning og indlæring:

Har deltagerne været tro mod deres planlægning?
Skiftede de retning, hvis ja hvorfor?
Blev patruljen hæmmet af instruktørens indblanding?
Vigtigheden af at ”tænke” opgaven færdig inden udførelsen.

Varighed

Materialer

Hat Spejdertørklæder 30 m reb til yderbegrænsning 20 m reb til kvadrat 6 pinde til hjørner

Deltagere

Min. 3

Max. 9

Kompetencezoner