Forfatter: Udfordrende aktiviteter - Bæver

Formål:

At lege med vand (og fysik).

Forudsætninger:

Skal helst gennemføres udendørs.

Metode:

Posterne gennemføres som et løb.

Beskrivelse:

-Centrifugalkraft. Fyld en mindre spand halvt op med vand, og lad bæverne forsøge at svinge spanden rundt uden at spilde vandet.

-Flyt vandet. Familien skal flytte mest muligt vand på tid fra en spand til en anden. Til dette brug skal de have eks. nogle store svampe eller sprøjter. (Kan evt. laves som en stafet)

-Hævert. Flyt vand fra en spand til en anden ved hjælp af et stykke haveslange. På denne post må bæverne gerne forsøge sig frem først. Hvis der er nogen, der er vant til at hjælpe med rengøringen af eks. akvarier, kender de formentlig til princippet. Ellers løses opgaven ved, at spanden med vand stilles eks. på et bord, slanges sættes ned i denne, hvorefter der skal suges i slangen indtil vandet kommer ud. Den tomme spand skal stå på gulvet og slangen med vand sænkes ned heri. Herved løber vandet stille og roligt fra den øverste spand til den nederste.

-Sprøjt på lys. Placer et tændt stearinlys på jorden og lad bæverne skyde det ud med vandpistoler eller sprøjter. Jo længere afstand der er til lyset, des sværere bliver det at slukke lyset. Denne post kan fint gennemføres som stafet.

-Forhindring med is. Løb flest mulige gange igennem en forhindringsbane med en isterning i hånden. Man giver isterningen videre til den næste i familien, indtil isterningen er smeltet. Vinderen er den familie, som er kommet igennem forhindringsbanen flest gange.

Varighed

Materialer

Spande med hank. Masser af vand. Svampe eller sprøjter. ca. 1½ meter haveslange. Stearinlys Tændstikker Vandpistoler/sprøjter. Isterninger markeringsbånd til banen.

Enheder

Deltagere

Min. 4

Max. 20