Forfatter: Udfordrende aktiviteter - Bæver

Formål:

At lege med og måle sig i mod nogle af naturens rekordindehavere.

Beskrivelse:

Mødet gennemføres som et løb med forskellige poster, hvor bæverne skal lave forskellige tests i forhold til naturens rekordindehavere.

- Gepard. En gepard kan løbe med en hastighed på 110 km/t. – det er ligeså hurtigt som en bil må køre på motorvejen. Hvor hurtigt kan du løbe? Løb igennem denne bane og få målt din egen hastighed.

-Anakonda. Anakondaen kan blive over 9 meter lang og veje op til 250 kg. Hvor lang en slange kan bæverfamilien blive, hvis de lægger sig på en lang række? Og hvor meget vejer de tilsammen? (I længde kan den overgås af netpytonen i Asien, men anakondaen er meget kraftigere og tungere).

-Kænguru. Den brunhalsede kænguru kan springe op til 6 meter i et spring – og det er ikke engang rekorden. Kæmpekænguruen har rekorden, den har sprunget over 13 meter, kan hoppe over hegn på 3 meter i højden og kan flygte med tæt på 90 km/t. Hvor langt og højt kan du hoppe? Lav en bane til længde og højdespring.

- Myrer. Myrer er kendte for at være blandt de stærkeste dyr på kloden. Nogle forsøg har vist, at myrer kan bære op til 50 gange deres egen vægt. Så hvis en bæver vejer ca. 25-30 kg. svarer det til at de kan løfte 1.250 – 1.500 kg – så de skulle kunne løfte en bil hver!! Lav forsøg med, hvor meget den enkelte bæver kan løfte og hvor meget familien kan løfte sammen.

Stinkdyr. Et stinkdyr er ikke større end en kat, men kan klare sig imod ulve og grizzlybjørne. Det forsvarer sig ved at oversprøjte sine fjender med en væske, der efter sigende lugter af rådne æg. Lav en lugtekims med bæverne.

Varighed

Materialer

Markeringsbånd til en løbebane på 25-50 meter. Et stopur. Målebånd Badevægt. Målebånd til længdespring. bæverne kan hoppe over, eks. mælkekasser. Nogle forskellige vægte, vanddunke, spande med sand eller lign. som enkeltvis og i fællesskab. Forskellige lugte/dufte til en lugtekims.

Enheder

Deltagere

Min. 4

Max. 20