20-08-2017
Forfatter: Asger Tønnesen

Hvorfor spiser vi fastelavnsboller?

Lav fastelavnsboller og hør historien om fasten, men I spiser dem

 

18 Fastelavnsboller

Ingredienser

Dej:

50 g Gær

2.5 dl. Sødmælk

125 g Smør

2 Æg

1.5 tsk. Salt

2 tsk. Sukker

500 g Hvedemel

Fyld:

2 Æg

2 spsk. Sukker

1 spsk. Maizena majsstivelse

2.5 dl. Sødmælk

0.5 tsk. Vanillesukker

Glasur:

100 g Flormelis

1 spsk. Vand

2 spsk. Kakao

Opskrift:

Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen. 

Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter. 

Kagecremen laves mens dejen hæver. 

Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.) 

Dejen slås ned og deles i to kugler. 

Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10x10 cm. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir. 

Bages i ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne. 

Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på. 

Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.

Varighed

Enheder

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer