Forfatter: Bitten Eskerod Dige

Lav hjemmelavet is på næste vinter-weekendtur. Du skal bare bruge en bunke sne og en håndfuld salt.

Selvom det er koldt udenfor, når det sner, er det sjældent lige så koldt som i en fryser. Men med sne og lidt salt kan du lave din egen fryser.

Først tester vi konceptet med et lille forsøg:

  • Hent en skålfuld sne udenfor
  • Test temperaturen med et termometer, der kan vise minusgrader
  • Bland en håndfuld fint salt i sneen
  • Mål temperaturen igen. Den skulle nu gerne være faldet betragteligt. Hvis man rammer den rette sne/saltblanding, kan man faktisk få temperaturen helt ned på minus 21 grader.
  • Tag et reagensglas el. lign. (et glas fra hele vanillestænger er også fint) og fyld lidt vand i bunden.
  • Sæt nu glasset ned i sneen og se, hvor hurtigt det fryser til is. Det er vigtigt, at alt vandet er under sneen.

 

 

Så er der styr på teorien, og så kan fryseren bruges til mere spændende ting som fx at lave hjemmelavet is til hele troppen/flokken.

- Find eller lav en fin snebunke udenfor

- Find opskriften på din yndlingsis og tilbered den (helst i en glasskål). Dæk skålen med et grydelåg eller andet, der passer med skålens diameter.

- Lav en hulning i snebunken, der passer til skålen og strø salt ud i hullet

- Sæt skålen med is-creme ned i hullet og rør i den med jævne mellemrum, indtil isen er helt frossen eller tålmodigheden ikke rækker længere.

Velbekomme!

Varighed

Materialer

Sne (knust is kan også bruges) Fint salt Termometer Noget der skal fryses (et reagensglas med vand eller måske en skål lækker flødeis)

Deltagere

Min. 4

Max. 9

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer