07-04-2016

Farv et æg

Se beskrivelse fra miljøskaberhæftet på linket til højre, for at have en indledning til aktiviteten.

Beskrivelse

Hvis det ikke er muligt at puste æggene ud, kan de sagtens koges. Når ægget har været kogt i længere tid, vil det først komme til at lugte, hvis det går i stykker. Det kan gemmes som pynt hele påsken.

Æggene dækkes af vand i en gryde, hvortil den valgte farve tilsættes

Der skal ikke være alt for meget vand i gryden, da farven så vil blive fortyndet.

Læg evt. noget tungt ovenpå æggene, hvis de er pustet ud, inden der lægges låg på gryden.

Æggene koges ved svag varme for at undgå at de går i stykker.

Afhængigt af hvor stærke farvenuancer, der ønskes, skal æggene koge i ca. 2 timer.

Jo længere æggene koges, jo stærkere bliver farven.

Materialer

Æg – helst hvide. Kan være pustet ud eller være hårdkogte, afhængigt af hvilket alderstrin der skal lave aktiviteten. Rødkålsblade fra frisk rødkål Rødløgsskaller Skræller fra rødbeder Appelsinskræller, tørrede (som man evt. har samlet sammen over tid). Kaffegrums Te Spinat

Enheder

Deltagere

Min. 2

Max. 6

Kompetencezoner

Mærker

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer