20-08-2017
Forfatter: Asger Tønnesen

Bag hvedeknopper

Ingredienser:

100 g blødt smør

1⁄2 tsk groft salt

1 spsk sukker

1 tsk kardemomme

2 dl mælk

40 g gær

2 æg

450 g hvedemel

+ et sammenpisket æg til at pensle med

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken op til omkring 35 grader og rør æg, gær og sukker i den lune mælk.

I en skål blandes mel, salt, kardemomme og det bløde smør smuldres i melblandingen.

Ælt nu de to blandinger sammen til dejen bliver smidig og lækker.

Kom dejen i en skål til hævning i en time. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 15 g gær).

Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.

Del dejen i 16 og form 16 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 45 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.

Skæres midt over og ristes, hvorefter de spises med kold smør.

 

 

Tags

Varighed

Enheder

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer